Čvek - Pravilnik o zasebnosti in o piškotih

Kaj so piškoti?

Spletni piškoti so majhne besedilne datoteke, ki jih spletne strani shranijo na računalnik, tablico ali mobilni telefon in zagotavljajo nemoteno hitro delovanje. Njihovo shranjevanje je odvisno od nastavitev v brskalniku. Brskalniki omogočajo izbiro načina shranjevanja piškotov in njihov izbris. S pomočjo uporabe piškotov je brskanje po spletu hitrejše, enostavnejše in uporabniku bolj prijazno, saj shranjujejo njihove izbrane nastavite kot so jezik, velikost črk in podobno. Nekateri piškoti so za delovanje spletne strani nujni. Nekatere vrste piškotov se uporabljajo tudi za sledenje uporabniku in v oglaševalske namene. Obravnava piškotov je urejena z Zakonom o elektronskih komunikacijah – ZEKom-1.

Katere piškote uporabljamo?

Ime piškotka Namen uporabe Čas poteka Domena
HgBIZy delovanje strani 2 dni cvek.si
PHPSESSID delovanje strani Trajanje seje cvek.si
cookieconsent_status Opozorilo o piškotih nekaj dni cvek.si


Večina spletnih brskalnikov sprejme piškote samodejno, kar pa je mogoče spremeniti v nastavitvah. Za vas smo zbrali povezave do navodil za upravljanje s piškoti za nekaj najpopularnejših brskalnikov:

Chrome

Firefox

Explorer

Safari


Piškoti tretjih oseb in vtičnikov, ki se znajo pojaviti na spletni strani

Ime piškotka Namen uporabe Čas poteka Domena
Različno Statistika Različno Youtube
Različno Statistika Različno Facebook
Različno Statistika Različno Twitter
Različno Statistika Različno Instagram
Različno Statistika Različno Google


Zasebnost uporabnikov nam je zelo pomembna! Na spletni strani cvek.si veliko truda namenjamo zagotavljanju varne uporabe, kljub temu pa na spletni strani ne objavljajte svojih osebnih podatkov ali občutljivih podatkov o drugih. Več o zasebnosti si preberite v Pogojih uporabe.

Nazadnje posodobljeno 26.6.2020