Ta stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in kot dodaten vir financiranja. Ali dovolite, da se piškotki hranijo na vašem računalniku?     DA    NE    Več informacij

Android je pred dvema letoma zaslužil 40-krat več od oglasov kot od prodanih aplikacij

Prodaja aplikacij v letu 2010 zagotovo ni bila ''kritično nizka''

Sojenje primera Google proti Oracle je izpostavilo ogromno skritih dejstev o samem jedru Googla. Eno od teh je bil tudi prototip Googlovega telefona iz leta 2006, katerega lastnik je Blackberry.

Med sojenjem so bile razkrite tudi sočne oblike zaslužka. Za vse fiskalne ljudi: na dan so prišle podrobnosti ogromne vrzeli med Androidovimi prihodki od oglasov in njegovimi prodanimi aplikacijami. Razkriti so bili Androidovi prihodki iz leta 2010. Od oglasov je zaslužil 158.9 milijonov dolarjev (približno 121.085.117 evrov) in le štiridesetino od tega, 3.8 milijona dolarjev (2.895.679 evrov), od aplikacij.

Velik razkol je bil pričakovan, ampak to je bila prva možnost vpogleda v dejanske številke. Google nameni 70% od prodanih aplikacij razvijalcu, 25% pa operaterjem in plačilnim posrednikom. Sam obdrži le 5%.

 

Okoliščine iz 2010

Applov zaslužek od aplikacij v istem časovnem obdobju je bil 1.782 milijarde dolarjev (1.358 milijarde evrov). Toda Google si je v 2010 le za las priboril drugo mesto v čisto drugačnih okoliščinah, zato je logično, da so številke danes zagotovo čisto različne.

Kar je tudi pricurljalo ven in si je vredno zapisati za uho je to, da je Google napovedal, da bo njegov Google Music v 2011 proizvedel 148.9 milijona dolarjev (113.464.908 evrov) dohodkov, 738 milijonov dolarjev (562.371.408 evrov) dohodkov v 2012 in preko 2 milijarde dolarjev (1.524.041.758 EUR) v letu 2013. Po vseh izgubah članov Google Music-a, lahko rečemo, da so te številke revidirane.

Janez Lukan

Objavljeno: 6. 05. 2013 13:54:43
Spremenjeno: 6. 05. 2013 13:54:43

Ročno izdelane umetniške slike za vaš dom:

Umetniška slika vecdelna ambientalna Slika Sanje Umetniška slika Igra Barv moderna slika stenska slika

Uporabniški menu:

yeti>spacelab>simplex>paper>readable|lumen +
rc: 62

Bioritem

Bioritem

Šala na strani:

Standard

Umrli Srbin i Hrvat, te dodju kod Sv. Petra.
Odakle ste vi momci?, pita ih on.
Srbija.
Hrvatska.

Auuuuuu... ma ne morate ništa više da govorite, vi ste nevernici, grešnici..., idete u pakao obojica. Samo, Balkan je malo nedefinisano područje, pa imate izbor, hočete li u zapadnoevropski ili istočnoevropski pakao? reče Sv. Petar.

Kakva je razlika? pitaju oni.

Pa, u zapadnoevropskom ujutru pojedeš kašicicu govana i posle si slobodan, a u istočnoevropskom isto to samo što pojedeš kantu govana.

Ja sam uvek bio zapadno orijentisan, ja ču u zapadni. - kaže Hrvat.

Ma, ja neču na taj zapad majke im ga spalim; daj istok. - kaže Srbin.

I odu oni tako, i sretnu se posle godinu dana.

Pa, kako je? - pita Srbin.

Ma nije loše, onako, ujutru pojedes ono... Jedva se guta, nije lepo..., al' šta čes, to ti je, što ti je. Ma, dan i nekako, al kad pomislim šta me ujutru čeka... A kod tebe? kaze Hrvat.

Ma, šta da ti pričam, istočna Evropa k'o istočna Evropa. Nekad nema govana, nekad kasni kamion, nekad nema kanti, nekad štrajkaju ovi što dovoze... Nisam ih dosad ni probao.

Ogled ostalih šal v kategoriji Tuj jezik Tuj jezik

Ogled vseh šal, vicev in zabavnih prigod

Izdelava strani