Ta stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in kot dodaten vir financiranja. Ali dovolite, da se piškotki hranijo na vašem računalniku?     DA    NE    Več informacij

20th Century Fox toži scenaristko za 12 milijonov USD

Ameriška scenaristka P. J. McIlvaine se je srečala z verjetno največjo težavo njenega življenja: Po tem, ko je ustvarila spletno stran kjer si lahko brezplačno ogledate filmske scenarije za hollywoodske filme, jo za 12 milijonov dolarjev namreč toži podjetje Twentieth Century Fox.

Brez povprejšnjega kontakta so na njen dom prišli preiskovalci, ki so zbrali dokaze, nato pa je bila na sodišče vložena tožba, ki naj bi na primeru P.J. pokazala da so filmi, in tudi vse kar je v njih izrečenega, avtorska last omenjenega filmskega studia.

Studio trdi, da so Patricia, in še 1-10 neznancev, preko spleta omogočala dostop do scenarija še nedokončanega filma Deadpool, za katerega ima avtorske pravice Fox.

Poleg tega je P.J. Obtožena tudi nalaganja in omogočanja dostopa do „okoli 100 TV in filmskih scenarijev“ med letoma 2009 in 2010, tudi za starejše filme, kot so Alien (Osmi potnik), Edvard Scissorhands (Edvard Škarjeroki) in Wall Street.
Toženi neznanci so ljudje kateri naj bi Patricii priskrbeli scenarije, verjetno lastniki drugih spletnih strani katere tudi ponujajo omenjena dela.
Sodne listine sicer omenjajo 79 filmskih scenarijev od katerih je neizdan le en, zahtevajo pa 150.000 dolarjev za vsakega.

Fox trdi, da njene akcije „škodujejo ljubiteljem omenjenih filmov in oddaj, saj si ne želijo pokvariti ogleda s tem da vedo zgodbo že vnaprej“.

Preprosta rešitev te „težave“ bi sicer bila, da ljubitelji ne bi iskali teh vsebin na spletu in jih brali, a v primeru Osmega potnika, ki je zunaj že okoli 30 let, to skoraj ni mogoče.

Celluloid Blonde blog trdi, da P.J. nima denarja za odvetnika saj čez dan trži cvetje preko telefonske prodaje, zvečer pa piše - da ima finančne težave kot mnogo umetnikov torej. Poleg tega skrbi za sorodnika z demenco in za dojenčka, torej bo potrebovala pomoč.

12 milijonov težka tožba je za eno preprosto osebo verjetno preveč, zato ste tisti, ki si lahko to privočite, naprošeni da donirate s PayPal na [email protected] , da bo Patricia lahko imela vsaj dobrega zastopnika.

Vir: http://torrentfreak.com/struggling-screenwriter-sued-by-twentieth-century-fox-for-12-million-101128/

Novo (10. november 2011):

Blog "Go Into the Story" poroča, da je bila tožba proti J.P. zavržena.
In še hollywoodski zaključek: J.P. je podjetju 20th Century Fox prodala svoj originalen scenarij :)

http://gointothestory.blcklst.com/2011/11/20th-century-fox-drops-lawsuit-against-p-j-mcilvaine.html

 

Objavljeno: 9. 02. 2016 13:18:18
Spremenjeno: 9. 02. 2016 13:18:18

Ročno izdelane umetniške slike za vaš dom:

Umetniška slika Umetniska slika Kozarci z vinom Umetniška slika Dekorativna slika Detajl moderna stenska slika

Uporabniški menu:

yeti>spacelab>simplex>paper>readable|lumen +

Ujemanje imen:

Milivoj in Omer
30%
Le pogumno! Nekaj bo.


Šala na strani:

OB tamponi

Bliža se sinov 6. rojstni dan zato ga oče vpraša:
"Kaj si želiš za rojstni dan, sine?"
"OB tampone!" vzklikne sin ves srečen.
"Pa kaj boš ti z OB tamponi, sine?"
"Z njimi lahko počnem vse - plavam,  vozim kolo, igram tenis - pa nič od tega zdaj še ne znam."

Ogled ostalih šal v kategoriji Razno

Ogled vseh šal, vicev in zabavnih prigod

Izdelava strani