20th Century Fox toži scenaristko za 12 milijonov USD

Ameriška scenaristka P. J. McIlvaine se je srečala z verjetno največjo težavo njenega življenja: Po tem, ko je ustvarila spletno stran kjer si lahko brezplačno ogledate filmske scenarije za hollywoodske filme, jo za 12 milijonov dolarjev namreč toži podjetje Twentieth Century Fox.

Brez povprejšnjega kontakta so na njen dom prišli preiskovalci, ki so zbrali dokaze, nato pa je bila na sodišče vložena tožba, ki naj bi na primeru P.J. pokazala da so filmi, in tudi vse kar je v njih izrečenega, avtorska last omenjenega filmskega studia.

Studio trdi, da so Patricia, in še 1-10 neznancev, preko spleta omogočala dostop do scenarija še nedokončanega filma Deadpool, za katerega ima avtorske pravice Fox.

Poleg tega je P.J. Obtožena tudi nalaganja in omogočanja dostopa do „okoli 100 TV in filmskih scenarijev“ med letoma 2009 in 2010, tudi za starejše filme, kot so Alien (Osmi potnik), Edvard Scissorhands (Edvard Škarjeroki) in Wall Street.
Toženi neznanci so ljudje kateri naj bi Patricii priskrbeli scenarije, verjetno lastniki drugih spletnih strani katere tudi ponujajo omenjena dela.
Sodne listine sicer omenjajo 79 filmskih scenarijev od katerih je neizdan le en, zahtevajo pa 150.000 dolarjev za vsakega.

Fox trdi, da njene akcije „škodujejo ljubiteljem omenjenih filmov in oddaj, saj si ne želijo pokvariti ogleda s tem da vedo zgodbo že vnaprej“.

Preprosta rešitev te „težave“ bi sicer bila, da ljubitelji ne bi iskali teh vsebin na spletu in jih brali, a v primeru Osmega potnika, ki je zunaj že okoli 30 let, to skoraj ni mogoče.

Celluloid Blonde blog trdi, da P.J. nima denarja za odvetnika saj čez dan trži cvetje preko telefonske prodaje, zvečer pa piše - da ima finančne težave kot mnogo umetnikov torej. Poleg tega skrbi za sorodnika z demenco in za dojenčka, torej bo potrebovala pomoč.

12 milijonov težka tožba je za eno preprosto osebo verjetno preveč, zato ste tisti, ki si lahko to privočite, naprošeni da donirate s PayPal na [email protected] , da bo Patricia lahko imela vsaj dobrega zastopnika.

Vir: http://torrentfreak.com/struggling-screenwriter-sued-by-twentieth-century-fox-for-12-million-101128/

Novo (10. november 2011):

Blog "Go Into the Story" poroča, da je bila tožba proti J.P. zavržena.
In še hollywoodski zaključek: J.P. je podjetju 20th Century Fox prodala svoj originalen scenarij :)

http://gointothestory.blcklst.com/2011/11/20th-century-fox-drops-lawsuit-against-p-j-mcilvaine.html

 

Objavljeno: 02/09/2016 13:18:18
Spremenjeno: 02/09/2016 13:18:18
Ujemanje imen
Adrijan in Neža
14%
Veliko truda bo potrebnega...

Šala na strani

Matematika

Mali Janez je bil zelo slab v matematiki. Njegovi starši so poskusili vse: inštrukcije, posebne spominske kartice, posebne učne centre, na kratko vse, na kar bi lahko človek pomislil. Končno, kot popolnoma zadnjo možnost, so Janeza vpisali v domačo katoliško šolo. Že prvi dan se je mali Janez vrnil iz šole z zelo resnim obrazom.

Niti mamice ni poljubil v pozdrav, kar naravnost v svojo sobo je odšel in se začel učiti. Knjige in zvezki so bili razstavljeni po vsej sobi in Janez se je pridno učil. Mama je bila vsa navdušena.

Ko ga je poklicala h kosilu, je bila zelo presenečena, ko je takoj, tisto minuto ko je končal kosilo, brez besed odšel v sobo in se   ponovno začel učiti.

Tako se je godilo kar nekaj časa, mama je pa dan za dnem poskušala odkriti, kaj je povzročilo to spremembo. Končno je mali Janez  prinesel domov spričevalo. Tiho ga je polozil na mizo, šel takoj v svojo sobo in se spet posvetil knjigam. S tresočimi rokami je mama pogledala spričevalo in pošteno šokirana zagledala petico pri matematiki. Zdaj pa ni mogla več zadrzati radovednosti.

Šla je v njegovo sobo in ga vprašala:
"Sinko, kaj je bilo? A so bile nune?"

Mali Janez jo je pogledal in zmajal z glavo.
"Ne!"
"Pa kaj potem," je nadaljevala, "so bile knjige, disciplina, učitelj, uniforma? KAJ je bilo?"

Mali Janez jo je pogledal in rekel:
"Veš, prvi dan ko sem prišel v šolo in sem videl tistega  fanta na zidu, pribitega na veliki plus, mi je bilo takoj jasno, da se ne  zajebavajo.!"

Ogled ostalih šal v kategoriji Religija Tuj jezik Tuj jezik

Ogled vseh šal, vicev in zabavnih prigod

Izdelava strani